Karbonik asidin pH değerinin değişkenlik göstermesi, ortamın sıcaklığı ve karbon dioksit konsantrasyonu gibi faktörlerden etkilenmesi gerçekten ilginç değil mi? Özellikle deniz suyundaki pH değerinin 7.5 ile 8.4 arasında değişmesi, ekosistem dengesi açısından ne kadar kritik bir durum! Bu asidin suyla etkileşimi sonucunda oluşan hidrojen iyonlarının, suyun asidik hale gelmesine katkı sağladığını düşününce, okyanus asidifikasyonunun deniz canlıları üzerindeki olumsuz etkileri daha da endişe verici hale geliyor. Sizce, bu durumun önlenmesi için neler yapılabilir?
Karbonik asidin pH değerinin değişkenlik göstermesi, ortamın sıcaklığı ve karbon dioksit konsantrasyonu gibi faktörlerden etkilenmesi gerçekten ilginç değil mi? Özellikle deniz suyundaki pH değerinin 7.5 ile 8.4 arasında değişmesi, ekosistem dengesi açısından ne kadar kritik bir durum! Bu asidin suyla etkileşimi sonucunda oluşan hidrojen iyonlarının, suyun asidik hale gelmesine katkı sağladığını düşününce, okyanus asidifikasyonunun deniz canlıları üzerindeki olumsuz etkileri daha da endişe verici hale geliyor. Sizce, bu durumun önlenmesi için neler yapılabilir?
Cevap yaz