Etil alkol ve laktik asit fermantasyonları arasındaki farkları öğrenmek gerçekten ilginç. Özellikle bu süreçlerin hangi mikroorganizmalar tarafından gerçekleştirildiği ve hangi ürünlerin ortaya çıktığı konusunda daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Mesela, Saccharomyces cerevisiae mayalarının etil alkol fermantasyonunda nasıl bir rol oynadığını ve Lactobacillus bakterilerinin laktik asit fermantasyonundaki işlevini biraz daha detaylı anlatabilir misiniz? Ayrıca, oksijenin bu iki fermantasyon türündeki etkilerini merak ediyorum. Oksijenin varlığı etil alkol fermantasyonunu nasıl etkiliyor? Laktik asit fermantasyonunda ise böyle bir etki var mı?
Etil alkol ve laktik asit fermantasyonları arasındaki farkları öğrenmek gerçekten ilginç. Özellikle bu süreçlerin hangi mikroorganizmalar tarafından gerçekleştirildiği ve hangi ürünlerin ortaya çıktığı konusunda daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Mesela, Saccharomyces cerevisiae mayalarının etil alkol fermantasyonunda nasıl bir rol oynadığını ve Lactobacillus bakterilerinin laktik asit fermantasyonundaki işlevini biraz daha detaylı anlatabilir misiniz? Ayrıca, oksijenin bu iki fermantasyon türündeki etkilerini merak ediyorum. Oksijenin varlığı etil alkol fermantasyonunu nasıl etkiliyor? Laktik asit fermantasyonunda ise böyle bir etki var mı?
Cevap yaz